Właśnie uzupełniłem płyn chłodniczy w moim Tigerze 1200 Explorer. Najpierw musiałem znaleźć płyn chłodniczy OAT, co nie jest najłatwiejszą rzeczą, chyba że jesteś w pobliżu dealera. Pomarańczowy płyn chłodniczy jest już zmieszany, więc po prostu go wlej. Teraz, dostanie się do korka na zbiorniku przelewowym w nowym Tigerze 1200 to kolejny problem. Najpierw podważ pokrywę (nie zgub gumowych przelotek). Następnie mała zakrętka wlewu znajduje się bezpośrednio pod szyną z wystarczającą ilością miejsca, aby włożyć palec i otworzyć zakrętkę. Następnie potrzebujesz bardzo małego lejka, aby sięgnąć do przestrzeni, w której znajduje się zakrętka. Myślę, że niski poziom płynu chłodniczego w zbiorniku przelewowym był dość powszechny w nowym Tigerze 1200 po przejechaniu kilkuset mil. Napełniłem go do połowy butelki, więc teraz jestem gotowy! Mam prawie 5000 mil na motocyklu i nadal jestem bardzo zadowolony z osiągów, jazdy i funkcji. Chciałbym wiedzieć, czy jest aktualizacja oprogramowania ECU - myślę, że będzie to wizyta u dealera.