Triumph Rat Motorcycle Forums banner

Puig czy inna szyba przednia 2025 Trident?

556 views 2 replies 2 participants last post by  Lucydad  
#1 ·
Witajcie,

Kończę pytania, proszę o cierpliwość. Przez dziesięciolecia jazdy odkryłem, że ochrona przed wiatrem, szczególnie podczas dłuższych przejażdżek i/lub niskich temperatur, naprawdę pomaga w przypadku szyby w motocyklu typu naked. Zauważam, że Triumph sprzedaje małą: wątpliwa skuteczność. Sprawdziłem w Dart: nie, nie pasuje do 2025. Jednak Puig wymienia te szyby do 2025:

Czy ktoś zamontował szybę Puig lub innej marki w modelu Trident 2025? Wszelkie komentarze są pomocne.

Myślę, że bardziej interesuje mnie żółto-czarny motocykl niż edycja specjalna na podłodze mojego dealera, z małą szybą. Uwielbiam żółte motocykle i miałem dwa. Zobaczymy, czy mogą dostać jeden od Triumph USA. Jeśli tak, w rozsądnym czasie, wpłacę zaliczkę.

Dzięki!

#2 · (Edited)
Mam szybę Puig New Generation Sport w kolorze dark smoke. Odsłania wiatr na klatce piersiowej. Dobra jakość, łatwa instalacja. Warto. Około 135 $ od Revzilla.

Dostałem również osłonę chłodnicy Evotech ($82), kiedy owady zaczną obciążać chłodnicę, trudno ją wyczyścić i wygląda okropnie. Cięte CNC aluminium malowane proszkowo, idealne dopasowanie jak wszystkie produkty Evotech i łatwe do czyszczenia. Zakładam je na wszystkie moje motocykle chłodzone wodą. Evotech jest sprzedawany przez Motovation w USA, szybka dostawa. Produkty Evotech są produkowane w Wielkiej Brytanii, wysoka jakość.

Usunąłem również podnóżki pasażera i założyłem czarne, malowane proszkowo zaślepki Evotech ($37), aby poprawić wygląd. Zainstalowałem również uchwyt na kask Kajimi z kluczem po lewej stronie ($43), nie lubię nosić kasku do restauracji lub sklepu, gdy jestem w trasie. Dostałem to od Web!ke w Japonii, szybka obsługa, dostawa w mniej niż tydzień.

Kupiłem również parę niebieskich dźwigni F3 ASV, to moja czwarta para. Najwyższa jakość, ogromny zakres regulacji, zaprojektowane i wyprodukowane w USA, doskonała obsługa klienta. Gwarantowane, że nigdy się nie złamią, nie wygną, nie wyblakną ani nie utlenią. Wyglądają i działają świetnie. 230 $ za parę. Możesz kupić tanie chińskie podróbki za około 50 $, po prostu tego nie robię.

Udanych poszukiwań i personalizacji, jeśli dostaniesz Tridenta. Mieli model żółty, niebieski i czarny do wyboru. Nie podobał mi się cały czarny, miałem dwa żółte motocykle, ale nigdy nie niebieski. Podobał mi się odcień niebieskiego koloru bardziej niż żółtego, więc wybrałem Cobalt Blue.

#3 ·
Mam szybę Puig New Generation Sport w kolorze dark smoke. Odsłania wiatr na klatce piersiowej. Dobra jakość, łatwa instalacja. Warto. Około 135 $ z Revzilla.

Udanych poszukiwań i personalizacji, jeśli dostaniesz Tridenta. Mieli żółty, niebieski i czarny model do wyboru. Nie podobał mi się cały czarny, miałem dwa żółte motocykle, ale nigdy niebieskiego. Podobał mi się odcień niebieskiego bardziej niż żółtego, więc wybrałem Cobalt Blue.
Evitzee,

Bardzo, bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź na temat dodatków. Dobre wieści o Puig. Podobnie jak Ty, montuję osłony chłodnicy we wszystkich moich motocyklach TX: mieliśmy mnóstwo "love bugs", które pokrywały motocykl i piekło, żeby je wydostać z chłodnic. Tutaj w SE PA: nie tak źle. Jutro wyślę Ci PW z kolejnym pytaniem dotyczącym rozmiaru śrub na pierścieniu wlewu paliwa. Chcę wiedzieć, czy moja torba SW Motech będzie pasować.

Zazwyczaj powoli modyfikuję motocykl do moich potrzeb i upodobań.

Jeszcze raz dziękuję!