Triumph Rat Motorcycle Forums banner

Czy ktoś próbował Boeshield T-9?

169 views 4 replies 4 participants last post by  oldgoldie  
#1 ·
Myślę, że prawdopodobnie jestem ostatnią osobą na świecie, która czyta o tym Boeshield T-9.

Natknąłem się na to przypadkiem, czytając artykuł w gazecie i z pewnością brzmi dobrze. Podobno jest szeroko stosowany w społeczności rowerowej jako smar do łańcuchów i ogólna ochrona przed korozją, a także przez stolarzy i w zastosowaniach morskich. Próbuję pomyśleć, gdzie mógłby być przydatny w naszych motocyklach? Nie jestem pewien, czy używać go jako smaru do łańcuchów, ale mógłby być przydatny jako środek ochronny w sprayu do polerowanego aluminium i ogólnych powierzchni stalowych (felgi?), aby zapobiec korozji. Ponieważ nie jest zbyt drogi, zamówiłem małą puszkę, żeby go wypróbować. Ten produkt wydaje się być bardzo popularny, ale nigdy nie słyszałem o jego powszechnym zastosowaniu w społeczności motocyklowej. Wygląda na to, że Boeing opracował go (miejmy nadzieję, że przed 737 Max) do ochrony części samolotów przed korozją. Czy ktoś używał tego produktu?

#3 ·
Boeshield pozostawia woskową barierę na powierzchni, na którą jest rozpylany. Używam go między innymi na moich żeliwnych stołach do pił tarczowych, szczególnie na łodzi (słona woda), zawiasach, obrotnicach, zatrzaskach itp. Nie widzę powodu, dla którego nie miałby działać jako smar do łańcuchów.