2010 TB Loud rattle on start up - Page 2 - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
Thunderbird Cruiser Chat Cruiser chat for the the Thunderbird twin

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 12 (permalink) Old 02-05-2012, 08:11 AM
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 2010 Thunderbird 1700
Member
 
mightymousesr's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Sun City, Arizona
Posts: 59
Other Motorcycle: 1986 GL1200 Aspencade
Extra Motorcycle: 1986 CB650sc Nighthawk
Garage
RE: Loud rattling noise

My T-bird has been doing that since 2000 miles. The dealer has checked the valve adj., compressiom release springs, even went into the lower end and checked rod and crank bearing clearances NOTHING! So I was told to just ride it. I have 9200 miles on it and it runs great with no problems. I did find Rotella T keeps the noise down the best. The Harleys can't hear it from waaaaaay back there.

Those that say "OLD IS SLOW" have never ridden a V65 Magna!
mightymousesr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 12 (permalink) Old 02-26-2012, 05:15 AM
Minitwins
New Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by kurbennett View Post
Ok wise ones, need some thoughts here. If the Birds is completely cold, when I start it I get a loud rattle on the right side (as you sit on it) of the engine. The bike starts ok, but the rattle is there for about a minute, gradually growing quieter. If the bike is warm the noise is not present. It seems to run ok otherwise. Any thoughts on what it might be?
if its one side only you might have a sticky decompressor. put a long handle screwdriver against the exhaust end of your cam cover and the other end against your ear and check if thats the source of the rattle. mine rattles for a few seconds but its a general noise like loud tappets, this is ok.
could be a cold chain tensioner, check out where the noise is coming from more accurately by uising the driver to pin point the source
as its a new sound just because it runs ok when hot doesnt mean its ok, i read of a lad who ran his with a broken decompressor and only found out on the big service, the end of the cam had snapped.
if this is a new sound its worth getting it noted with the dealer just incase you need it fixed under warrenty
zolti is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options
All posts must adhere to Forum Rules

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 Scram Won't Start... UtahFox Air Cooled Twins Technical Talk 6 10-07-2011 07:02 PM
Cheeky Rattle/tick 2010 S3 stinkyv01 Speed Triple Forum 1 04-21-2011 01:28 AM
loud knock and cold start bsrtnr Thunderbird Cruiser Chat 7 10-21-2010 02:40 AM
Loud 'Crack' Sound When I Start the 79 Tiger DavidGeorge Classic, Vintage & Veteran 9 07-21-2007 09:19 PM
1998 Sprint Sport - Stall / start / rattle /stall /dead Maintenance & Workshop Talk 9 09-02-2004 08:25 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome