Problems !!!! - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums

Trophy 1200 Triple This is a dedicated sub forum for the new Trophy triple.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 47 (permalink) Old 01-22-2013, 06:45 PM Thread Starter
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: Triumph Trophy SE
 
Join Date: Jan 2013
Location: Baton Rouge, La.
Posts: 21
Problems !!!!

Wanted to go for a ride this morning and the Trophy would not start. The display goes blank and the engine will not turn over, BUMMER !!! Contacted dealer and they are working on the problem.
carey is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 47 (permalink) Old 01-22-2013, 07:49 PM
Lifetime Premium
Site Supporter
SuperSport
Main Motorcycle: 2010 Bonneville T-100
 
Ropeferry's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: New Hampshire
Posts: 1,002
Other Motorcycle: 2005 Bonniville 904
Kill switch?

I speak from experience....

"I knew that topless lady had something up her sleeve,"

John Prine
Ropeferry is offline  
post #3 of 47 (permalink) Old 01-23-2013, 09:48 AM
Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: 2013 TrophySE
 
Join Date: Sep 2012
Location: Canada
Posts: 38
Other Motorcycle: 1982 Honda GL1100
This most likely not the problem, but worth a try. Page 97 of the owners manual says:

• The motorcycle is equipped with starter lockout switches. The switches prevent the electric starter from operating when the transmission is not in neutral with the side stand down.
2wheeler is offline  
post #4 of 47 (permalink) Old 01-23-2013, 09:05 PM Thread Starter
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: Triumph Trophy SE
 
Join Date: Jan 2013
Location: Baton Rouge, La.
Posts: 21
Dealer picking up

Thanks guys but neither of the suggestions is the problem. I charged the battery and it started. The engine light stays on. Dealer is picking up tomorrow.
carey is offline  
post #5 of 47 (permalink) Old 01-24-2013, 11:23 PM
New Member
Minitwins
 
Join Date: Jun 2005
Location: Charleston, South Carolina, USA
Posts: 16
For what it's worth, I had precisely the same problem with my new TROPHY purchased a week ago Monday.

The dealer determined that the battery shipped with the bike was bad; once he replaced it, everything was fine. Years ago, when I got back into motorcycles after a long hiatus, I had the same thing happen with a brand new SUZUKI LC 1500 -- bad battery shipped with the new bike. Once it too was replaced, all was well.

Perhaps your dealer will end up doing the same thing -- in any event, good luck.

Be safe out there . . . PLEASE!
Bubbaslye is offline  
post #6 of 47 (permalink) Old 01-27-2013, 11:45 AM Thread Starter
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: Triumph Trophy SE
 
Join Date: Jan 2013
Location: Baton Rouge, La.
Posts: 21
Dealer picked up bike

Thanks Bubbasly, I will pass that info on. The latest is that the systems light stays on. This indicates a malfunction and puts the bike in "limp mode" (it's in the manual...lol) so you can get home. The good thing, the dealer drove 150mi. to pick it up. So far I like Hattiesburg cycles in Mississippi !!!
carey is offline  
post #7 of 47 (permalink) Old 01-30-2013, 10:14 PM
New Member
Minitwins
 
Join Date: Jun 2005
Location: Charleston, South Carolina, USA
Posts: 16
Let us know...

Hope your dealer pinpoints the problem and solves it...let us know, and
good luck!

Be safe out there . . . PLEASE!
Bubbaslye is offline  
post #8 of 47 (permalink) Old 01-30-2013, 11:26 PM Thread Starter
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: Triumph Trophy SE
 
Join Date: Jan 2013
Location: Baton Rouge, La.
Posts: 21
Picking bike up

I will be picking up the bike Thur. morning. The dealer said they had to "flash" the computer. I guess that's like a reboot. We'll see what happens. I will post the outcome this weekend. Hope to do some riding !!
carey is offline  
post #9 of 47 (permalink) Old 01-31-2013, 11:23 PM
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 2013 Trophy
 
Carl_in_AZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: Scottsdale AZ., USA
Posts: 65
Other Motorcycle: 2013 Trophy on order
I just had the strap on my left pannier pullout of the rivet and scrapped the cover on the cement.
Carl_in_AZ is offline  
post #10 of 47 (permalink) Old 02-01-2013, 12:39 PM
Senior Member
Grand Prix 500
Main Motorcycle: 2010 Bonneville T100
 
Join Date: Jul 2011
Location: Canada
Posts: 109
these are some of the issues i fear.... it's a very techy ride... likely going to need firmware updates to correct problems... for many of you it's not an issue... for me, the closest dealer is over 150 miles away.... so to drive there for a 20 minute software/firmware update is a 4-5 hour ride (both ways).... not so pleasant....
kgerry is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options
All posts must adhere to Forum Rules

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CPU problems? hi_gonzilla Air Cooled Twins Technical Talk 40 02-17-2013 10:45 AM
.COM problems GrandPaulZ Classic, Vintage & Veteran 0 12-05-2011 10:00 AM
Problems with my STR rand4ll Street Triple Forum 15 11-18-2011 05:17 PM
Problems, problems & more problems - exhaust & carbs jlearman Air Cooled Twins Technical Talk 5 04-25-2010 11:20 AM
Has anyone had problems diagnosing tire problems? ohiorider Air Cooled Twins Technical Talk 1 07-18-2007 09:58 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome