Help please with this charging problem - Page 2 - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
Triumph SuperSports Triumph Four-Cylinder Enthusists: TT600, Speed4, and Daytona 600/650

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #11 of 15 (permalink) Old 11-12-2012, 04:08 PM
New Member
Production 125
Main Motorcycle: Speed Four
 
Join Date: Oct 2012
Location: Middlesbrough
Posts: 6
i replaced my stator and rectifier on 11-11-2012 and getting 13.5 at idle and 14.5 over 3000rpm

i was told if it is over your rectifier is faulty as it should not pass more than 14.5v as it will destroy your battery

have you checked your connections for corrosion and continuity
i bought my bike 2 months ago as a project and knew this was an issue luckily for me
the refurb stator and rectifer came with new connectors as the stator one was melted
i just cleaned the remaining ones and checked continuity.
hopways is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #12 of 15 (permalink) Old 11-12-2012, 08:38 PM
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Daytona 600
 
Surfguygriff's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Usa
Posts: 49
Doesn't matter if its new, its clearly not working properly or it was not properly wired to the bike.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com App
Surfguygriff is online now  
post #13 of 15 (permalink) Old 11-12-2012, 09:47 PM
Senior Member
Supersport 600
Main Motorcycle: Tiger 800
 
2008superduke's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Easton
Posts: 179
Other Motorcycle: Daytona 600
Where can you get those connects BTW That beaver electrons place?
2008superduke is offline  
post #14 of 15 (permalink) Old 11-12-2012, 10:16 PM
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Daytona 600
 
Surfguygriff's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Usa
Posts: 49
Yup, Eastern Beaver has never let me down.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com App
Surfguygriff is online now  
post #15 of 15 (permalink) Old 04-15-2013, 11:11 PM
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: TT600, speed four looks
 
Join Date: Apr 2010
Location: Maryland
Posts: 51
Had a charging issue and after reading the sticky by Decosse I was able to determine my r/r had failed. Luckily I had a spare lying about and put it on. Now at idle I have 13.5 v instead of 12.45 from before
666stars is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options
All posts must adhere to Forum Rules

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charging problem Mercracing Daytona Deliberations 1 05-31-2012 11:13 PM
Need help with electrical charging problem kryptonight07 Sprint Forum 13 03-22-2012 04:44 PM
Charging system problem geolpilot Air Cooled Twins Technical Talk 15 09-29-2011 01:19 AM
Charging problem I think.. stinky93071 Sprint Forum 6 06-04-2011 09:00 AM
Do I have a charging problem? trumpycam Air Cooled Twins Technical Talk 9 12-15-2009 06:45 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome