Tiger 1050 with misfire at 4000+ rpms - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
Tiger Chat For owners and riders of Hinckley Tigers: 800, 800XC, 885i, 900, 955i, 1050i, 1200

LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 11-19-2012, 07:42 PM Thread Starter
Grand Prix 125
Main Motorcycle: 2007 Triumph Tiger
Join Date: May 2012
Location: Blairsville and Milledgeville, GA
Posts: 35
Tiger 1050 with misfire at 4000+ rpms

Well I thought I had fixed this issue by downloading IndyTiger's custom tune, but it is still there. Basically, if I am cruising along in any gear above 4000 rpms and I am REALLY light on the throttle (basically it is barely open) then sometimes it will cut out and back in super quickly. It is especially apparent in the lower gears. I just went out in my driveway and just pulled the clutch in and tried to hold the rpms at 4000 or 5000 rpms...the tach would sometimes drop quite a bit and come back up. Any idea what is going on here? The bike pulls strong at larger throttle openings and there is no misfire whatsoever.

I hate working on bikes, I generally buy them to ride and that's it. The last thing I want to do is tear it apart and start replacing spark plugs, coils, etc. The bike has 15,000 miles on it and it's a 2007.

Thanks in advance!!

Here is some video of what it is doing:
cgreer00 is offline  
Sponsored Links
post #2 of 3 (permalink) Old 11-28-2012, 07:58 AM
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Tiger Explorer 1215
Join Date: May 2011
Location: Scotland
Posts: 41
Other Motorcycle: 1993 Triumph Trident 900
First thing I would try would be the plugs. Couple of hours to do.
Gauldie is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 11-29-2012, 03:08 PM
Senior Member
Main Motorcycle: Tiger 1050 Sport
Spartan Andy's Avatar
Join Date: Jun 2011
Location: Battersea, London
Posts: 300
Other Motorcycle: Only My Tiger,
Extra Motorcycle: Bus Pass
Have you checked for any stored fault codes with tuneecu?
Spartan Andy is offline  
Sponsored Links

Quick Reply
All posts must adhere to Forum Rules

Register Now

In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
05 Sprint ST 1050 Misfire? TangoS4 Sprint Forum 4 05-31-2012 10:10 AM
Tiger 900 Misfire/cutting out hikinghome Tiger Workshop (archive) 15 05-23-2010 05:20 AM
Tiger 1050 SE running in RPMs zippy73 Tiger Workshop (archive) 9 04-21-2009 05:52 PM
tiger misfire/idle problem hikinghome Tiger Workshop (archive) 13 08-18-2008 09:14 AM
1050 Speed Triple Misfire Paul156 Maintenance & Workshop Talk 6 04-05-2007 05:29 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome