Tiger 1050 No power - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums

Tiger Chat For owners and riders of Hinckley Tigers: 800, 800XC, 885i, 900, 955i, 1050i, 1200

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 09-10-2012, 07:27 PM Thread Starter
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Thruxton
 
casino's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sydney
Posts: 69
Tiger 1050 No power

Hi Guys, I woke this morning and went to fire up my Tiger 1050, put the key in, turned and then... nothing. No power on the console, nothing. I've never experienced anything like this in the (almost) two years since I've had it. Would this simply be a symptom of a dead battery or could it be something else? I did nothing special after parking her last night aside from checking the oil which was fine. I thought that maybe if it was the battery that the console might light up but not have the power to start, or is this an assumption from my car owing days.. Any advice much appreciated.

Cheers!
casino is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 09-10-2012, 07:40 PM
Senior Member
Formula Extreme
Main Motorcycle: 2012 Triumph Explorer
 
Farmer Jon's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Harlan, Iowa USA
Posts: 636
Other Motorcycle: KLR is now sold...
Have you checked battery connections? If they are OK you might want to check your battery...

Jon
Farmer Jon is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 09-10-2012, 07:43 PM Thread Starter
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Thruxton
 
casino's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sydney
Posts: 69
Yep, the battery connections seem good, it was working last night and dead this morning..
casino is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 09-10-2012, 07:47 PM
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 2010 Speed 3 Blaze Orange
 
Join Date: Apr 2010
Location: Pooler GA
Posts: 59
Other Motorcycle: 2004 Honda Shadow 1100
Garage
Check ur fuses... if same as spd triple there is a fuse just for the instrrumentation... and one for key ignition

Sent from my DROID3 using Motorcycle.com Free App
subliminal is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 09-10-2012, 10:03 PM
LEE
Banned
Site Supporter
Legend
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 10,017
Start simple first...fuses, then the battery dissconnect the terminals clean them and reconnect. put a charge to it after that and see if it holds. Check your wiring for any breaks or kinks as well.
LEE is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 09-11-2012, 12:36 AM Thread Starter
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: Thruxton
 
casino's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Sydney
Posts: 69
Cool, thanks guys, I'm borrowing a charger tonight so will try that out first..
casino is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-02-2012, 06:29 PM
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: 2013 F700GS
 
Join Date: Mar 2011
Location: Bradford, NH
Posts: 25
Other Motorcycle: 2009 Bonneville T-100
Same thing happened to me. It was the main, green 30 amp fuse blown. I had checked all fuses except that one, and installed a new battery before figuring out.
Hullbeamer is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-02-2012, 07:03 PM
Banned
Powerbike
Main Motorcycle: 07 Tiger 1050
 
Join Date: Oct 2009
Location: gettysburg pa USA
Posts: 390
Other Motorcycle: 07 Tiger 1050
Extra Motorcycle: Bonneville America
I assume since your borrowing a charger that you don't own a maintainer. They are always a good idea to use even when you use the bike daily.
duncan67 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 11-04-2012, 03:32 PM
Senior Member
Pole Position
Main Motorcycle: '07 Tiger
 
ride4321's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Binghamton, NY
Posts: 3,999
Other Motorcycle: 05 DR650
Extra Motorcycle: 04 Aprilia Mojito scoot
Since no one mentioned it check the kill switch. I'm sure you have already but it's amazing how often that gets overlooked.
ride4321 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options
All posts must adhere to Forum Rules

Register Now



In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'08 1050 Power onewheelwonder Speed Triple Forum 12 07-22-2008 09:12 PM
2007 Tiger 1050 Power tune with out can??? hdmod Tiger Mods & Bolt-Ons (archive) 2 03-21-2007 02:49 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome