68 Trophy 650 in process of upgrade/restoration - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
» Main Menu

Discussion Forums
 » Twins
 » Tiger
 » General
 » RAT

Features
 » Blogs

Motorcycle.com Links

Contribute
 » Photo

Motorcycle Forums
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games

The Welcome Center New to the Site? Please take a moment to introduce yourself. New members and members who have yet not posted MUST post their first post here to activate their profiles.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-17-2012, 07:43 PM   #1 (permalink)
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: '68 TR6r
 
h20rider's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Santa Monica, CA
Posts: 22
68 Trophy 650 in process of upgrade/restoration

Hello to all
Now down to business.
I just tried to replace a ratty rectifier and Zener diode with a Tympnium.
The bike caught, ran a little, died and now will not start. I think it died simply because I didn't adjust the choke satisfactorily.
I checked the points and they seem to be functioning, as in, opening and closing. I checked the connection on the Tympanium....they seem correct.
I pulled the plugs, hand cranked the motor, but saw no spark actress the gap.
I tried reconnecting the original rectifier and Z diode. Still no visible spark....but on that attempt, I felt a bit of a charge through my fingers. I don't know if the same thing happened with the Tympanium.
Finally, while the Tympanium was still installed, once when the open connector wire for from the Z diode brushed the frame, there was sparking from the open wire.
Yes, there is gas and the key is on. All the start-up routine was done.
The plugs, plug wires, etc. we're all functional just prior to the changeover....so no reason to doubt them. I'm not sure how to verify that the stator, etc. functions....but, it was all working yesterday.
Ideas?

Last edited by h20rider; 11-17-2012 at 08:36 PM. Reason: Added info.
h20rider is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-18-2012, 07:47 PM   #2 (permalink)
New Member
Grand Prix 125
Main Motorcycle: '68 TR6r
 
h20rider's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Santa Monica, CA
Posts: 22
Okay...replying to myself, but I tried some diagnostics.
Pulled white wires from coils and checked terminal across ground--- meter registered.
Checked voltage across both sets of open points...approx. 12 v each
Checked both terminals of the ammeter and across the terminals....okay
Voltage from Zener lead to ground = 12
Checked ignition switch leads to ground.....all three came up at 12v....seemed odd. (?)
Still no obvious spark when connected plug held to block while kick starting.
Fuse still intact.
If I were at least getting spark, I'd move on to the fuel system, but....
The lights are wonky.....fuse blows when high beam twitch is thrown....even nought no headlight going on...even a low beam. Brake light works, but once activated my result in the taillight remaining on.
Ideas?

Last edited by h20rider; 11-18-2012 at 07:49 PM. Reason: Spelling
h20rider is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
valve guide tr6r trophy 1970 restoration whompa73 Member's Restoration & Rebuild Projects 4 02-07-2012 03:49 PM
Want to Upgrade Triple Sidestand to Trophy,is this the correct one? mznyc T3 Sport / Touring Forum 8 09-08-2011 06:06 PM
1969 T100C - Trophy 500 Restoration Shutt24 Member's Restoration & Rebuild Projects 60 09-29-2009 09:56 AM
'93 Trophy brake upgrade freck Maintenance & Workshop Talk 1 04-01-2008 11:21 PM
95 trophy restoration TWOWHEELSONLY Trophy 6 03-28-2006 05:11 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 12:12 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum Ducati Scrambler Forum

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.