955i starting problems - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
» Main Menu

Discussion Forums
 » Twins
 » Tiger
 » General
 » RAT

Features
 » Blogs

Motorcycle.com Links

Contribute
 » Photo

Motorcycle Forums
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games

Sprint Forum Sprint ST - Sprint RS - Sprint GT Join in on one of the world's most active Triumph Sport-Touring Forums.

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-17-2012, 10:03 PM   #1 (permalink)
New Member
Production 125
Main Motorcycle: 2010 triumph speed triple
 
Join Date: Jan 2012
Location: longview Texas USA
Posts: 6
955i starting problems

I have a 2000 triumph 955i sprint rs. It will not start when cold. You have to actually heat the engine before it will start. The vaccuum ports on the intake will blow compression out of them also. Once the engine is above 100 degrees it will crank and run great. Somebody help me please!!


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Cooper69 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 12-17-2012, 11:36 PM   #2 (permalink)
Senior Member
World SuperBike
Main Motorcycle: Sprint RS,Black,04
 
frider's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Long Island,NY
Posts: 2,040
Other Motorcycle: That one
Extra Motorcycle: Yorkie and Silky WOOF!!
Valve clearances ok??
particularly inlet.............?????

( assuming cutout switches/horn crimp/battery etc have all been checked)
__________________
Chocolate Food of the Gods!!!!!!
frider is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-17-2012, 11:42 PM   #3 (permalink)
Super Moderator
Site Supporter
Nova
Main Motorcycle: Custom 955 Speed-Tona
 
DEcosse's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Pleasanton CA
Posts: 16,651
Sounds like inlet valves are tight
But regardless of that in TuneECU increase the enrichment factor in the warm-up map at the lower temps
They tend to be lean anyway - you might benefit by increasing the CO trim - that feature is not available to adjust until temp is at full operating (>85C)


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
DEcosse is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-18-2012, 09:19 AM   #4 (permalink)
New Member
Production 125
Main Motorcycle: 2010 triumph speed triple
 
Join Date: Jan 2012
Location: longview Texas USA
Posts: 6
Thank you. I will try these things out.


Sent from my iPhone using Motorcycle.com Free App
Cooper69 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting problems hard starting Fkran Speed Triple Forum 18 01-11-2012 08:33 PM
2000 955i starting problems. aaronblue Daytona Deliberations 2 09-19-2010 10:59 AM
starting problems tomsdad Triumph SuperSports 2 10-11-2008 05:57 AM
Problems starting pyro_ Triumph SuperSports 2 07-20-2006 10:51 AM
starting problems retrobiker Twins Talk 8 10-30-2005 07:44 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 05:32 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum Ninja H2 Forum

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.