TuneECU - Discussion, Q and A - Page 72 - Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums
» Main Menu

Discussion Forums
 » Twins
 » Tiger
 » General
 » RAT

Features
 » Blogs

Motorcycle.com Links

Contribute
 » Photo

Motorcycle Forums
» Insurance
» Sponsors
» Our Partners
»ATV Reviews
»Motorcycle Games

ECM and FI Tuning - Help, Tips & Tricks We invite members from across TriumphRat.net to post your questions, or share your expertise or experiences on TuneBoy, TuneECU and PowerCommander (etc).

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2012, 12:25 PM   #711 (permalink)
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 98 Speed Triple
 
elmer's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: SW Wisconsin
Posts: 51
Other Motorcycle: 2nd 98 Speed Triple
Extra Motorcycle: 76 Honda CB360
I never actually get even an amber light. It's always red. One question I have is when is this 12.5 volt measurement being taken? I now have an automotive battery charger hooked up, and with the ignition on it shows 12.3 on the multimeter. With the ignition off I'm showing anywhere between 14 and 15 volts.
elmer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 04-01-2012, 01:30 PM   #712 (permalink)
New Member
Minitwins
Main Motorcycle: 2008 Triumph Sprint ST
 
Join Date: Aug 2009
Location: SOMD, USA
Posts: 20
Other Motorcycle: Yamaha Serow
Extra Motorcycle: BSA Starfire
That's a big drop...with my charger on, I never went below 13V...is your battery OK? (Still I'd think 12.3 would be plenty...unless power is dirty due to something cycling...)

I used a 6 amp dumb charger.

That said, with my computer issues, I never had an amber light either. Just red flickering for about 15 seconds and then it'd give up. FWIW the USB on the working cable I am using is 0403:6001 - so we are using the same cable (or clones).
MarcS is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 01:51 PM   #713 (permalink)
Senior Member
Powerbike
Main Motorcycle: 2012 Thruxton
 
bluesman77's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wooster, Ohio
Posts: 371
Other Motorcycle: 2003 Ducati M800Sie
Extra Motorcycle: 2001 BMW R1100R-L
For what it's worth, the 1st time I hooked-up mine, neither the laptop or bike were connected to chargers & the headlight was operating. My voltage was showing on the TuneECU screen sub-12 volts, yet I was still able to connect and even download my factory map. It threw me off a little that 1st time because I was expecting a steady instead of blinking green light, but later found out that was normal.

Quote:
Originally Posted by elmer View Post
I never actually get even an amber light. It's always red. One question I have is when is this 12.5 volt measurement being taken? I now have an automotive battery charger hooked up, and with the ignition on it shows 12.3 on the multimeter. With the ignition off I'm showing anywhere between 14 and 15 volts.

Last edited by bluesman77; 04-01-2012 at 02:10 PM.
bluesman77 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 01:58 PM   #714 (permalink)
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 98 Speed Triple
 
elmer's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: SW Wisconsin
Posts: 51
Other Motorcycle: 2nd 98 Speed Triple
Extra Motorcycle: 76 Honda CB360
I think I've been pretty thorough about my testing here. I've got two 98 speed triples, tried it with two different laptops and still nothing. I'm beginning to suspect the cable, even though it installs properly in device manager and is recognized by USBView. I've attached images of my disassembled cable. One thing that I am suspicious of is the crack in the solder on the left. I don't know if that's always been the case or if I did that while disassembling the cable. I'm just looking for affirmation that this is the proper cable.

Can anyone confirm when comparing their cable?

MarcS, The battery that I was reading from is a brand new sealed unit from Batteries Plus and has less than 100 miles on it. Did you end up ever getting it working? I didn't try my older 32 bit XP laptop on the bike with the new battery in it, I could give that a shot. Also, what kind of generic OBDII software were you using? I could test out the cable that way, see if I can get any info off the bike or my car...
Attached Thumbnails
TuneECU - Discussion, Q and A-dsc_0002.jpg   TuneECU - Discussion, Q and A-dsc_0004.jpg   TuneECU - Discussion, Q and A-dsc_0006.jpg  

Last edited by elmer; 04-01-2012 at 02:22 PM.
elmer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 02:31 PM   #715 (permalink)
New Member
Minitwins
Main Motorcycle: 2008 Triumph Sprint ST
 
Join Date: Aug 2009
Location: SOMD, USA
Posts: 20
Other Motorcycle: Yamaha Serow
Extra Motorcycle: BSA Starfire
Quote:
Originally Posted by elmer View Post

...
Can anyone confirm when comparing their cable?

MarcS, The battery that I was reading from is a brand new sealed unit from Batteries Plus and has less than 100 miles on it. Did you end up ever getting it working? I didn't try my older 32 bit XP laptop on the bike with the new battery in it, I could give that a shot.
Worked like a champ once I used the generic cable which looks identical to yours and the 32 bit Windows 7. New battery here as well.

My PCB is cocked down slightly, but it has good solder joints. to the PCB on the ODB-II connector. Your cable does look different from mine - mine has a blue exterior, but I have dashes where you have dots, and internally it is a bit different. I bet you are going to have to reflow that solder joint when you put it back together.

Have you tried it with generic OBD-II software? The "freeware" version of VAG-COM can talk to my bike and read codes and see things like engine RPM using my cable.
MarcS is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 05:39 PM   #716 (permalink)
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 98 Speed Triple
 
elmer's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: SW Wisconsin
Posts: 51
Other Motorcycle: 2nd 98 Speed Triple
Extra Motorcycle: 76 Honda CB360
Quote:
Originally Posted by MarcS View Post
Have you tried it with generic OBD-II software? The "freeware" version of VAG-COM can talk to my bike and read codes and see things like engine RPM using my cable.
I reflowed the solder on the first connection, and it is showing good continuity to pin 7 on the OBDII side.

I tried this (http://www.ross-tech.com/vcds-lite/download/index.html) software and think the results are somewhat inconclusive. I was able to have it detect the interface and the ECU, albeit with "poor" latency the app said. However, I couldn't get it to read any info. I don't know if its because I don't know how to really use the software and stumbled around the interface, but I had it auto scan and it never connected to anything. This was all on my older laptop running XP 32 bit with the appropriate .NET framework installed. I'm nearly to the point of giving up. Thank you for all of your input thus far MarcS and Bluesmanl
elmer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 09:20 PM   #717 (permalink)
Senior Member
Powerbike
Main Motorcycle: 2012 Thruxton
 
bluesman77's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Wooster, Ohio
Posts: 371
Other Motorcycle: 2003 Ducati M800Sie
Extra Motorcycle: 2001 BMW R1100R-L
Don't know that this will help any, but the cable I use looks very similar to yours and is the infamous Amazon.com one w/ which some other have had problems. I read those posts shortly after receiving mine and figured it wouldn't work, especially since I never got any wizzards and really didn't know if the (2) drivers had loaded until actually trying it out, but it worked like a champ.

Sorry you're having problems - I really hoped it was something simple.

Last edited by bluesman77; 04-02-2012 at 09:04 AM.
bluesman77 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-01-2012, 10:42 PM   #718 (permalink)
New Member
Minitwins
Main Motorcycle: 2008 Triumph Sprint ST
 
Join Date: Aug 2009
Location: SOMD, USA
Posts: 20
Other Motorcycle: Yamaha Serow
Extra Motorcycle: BSA Starfire
Ok...last ditch effort - got anything with OBDII that is *not* your Sprint? ie a car? Maybe you could try reading the codes there?

If it were me though, I'd be looking to try a different cable.
MarcS is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-02-2012, 08:44 PM   #719 (permalink)
Member
Grand Prix 250
Main Motorcycle: 98 Speed Triple
 
elmer's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: SW Wisconsin
Posts: 51
Other Motorcycle: 2nd 98 Speed Triple
Extra Motorcycle: 76 Honda CB360
I can give that a shot, do you have a link to a specific piece of software to use?
elmer is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 04-03-2012, 04:08 PM   #720 (permalink)
New Member
Minitwins
Main Motorcycle: 2011 Triumph Speedmaster
 
Join Date: Mar 2012
Location: Rheinböllen Germany
Posts: 19
Hi,

i'm a newbie in Tune Ecu, i read many posts about the Air/Fuel table in this forum and in other forums.i want to know it#s this the right way that my 2011 Speedmaster run an little bit better and smoother?I added a picture of my A/F table on the link below.

Greetings Marc


http://www.bilder-hochladen.net/file...-1679-jpg.html
pflegi82 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Triumph Forum: Triumph Rat Motorcycle Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter your valid email address, that can receive an automated confirmation message. Otherwise, you won't be able to gain full access.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TuneECU DEcosse ECM and FI Tuning - Help, Tips & Tricks 2 01-13-2013 07:03 AM
TuneEcu mforget ECM and FI Tuning - Help, Tips & Tricks 14 01-27-2010 03:39 PM
Now let's get down to some deep discussion ruscook Biker Hang-Out 12 06-18-2008 07:20 PM
More Snorklectomy Discussion zighawk Twins Talk 16 02-15-2006 08:09 PM
Yet another screen discussion... vgermani Sprint Forum 24 10-29-2004 09:31 AM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 07:29 AM.



Motorcycle News, Videos and Reviews
Honda Grom Forum Harley Davidson Forum Honda 600RR Kawasaki Forum Yamaha R6 Forum Yamaha FZ-09 Forum
1199 Panigale Forum Roadglide Forum Honda CBR1000 Forum Vulcan Forum Yamaha R1 Forum Yamaha R3 Forum
Ducati Monster Forum Harley Forums Honda CBR250R Forum ZX10R Forum Star Raider Forum Yamaha Viking Forum
Suzuki GSXR Forum V-Rod Forums Honda Shadow Forum Kawasaki Motorcycle Forum Star Warrior Forum KTM Duke 390 Forum
SV650 Forum BMW S1000RR Forum Honda Fury Forum Kawasaki Versys Forum Drag Racing Forum Ducati 899 Panigale Forum
Suzuki V-Strom BMW K1600 Triumph Forum Victory Forums Sportbikes BMW NineT Forum
Volusia Forum BMW F800 Forum Triumph 675 Forum MV Agusta Forum HD Street Forum Suzuki GW250 Forum
Yamaha Motorcycles Victory Gunner Forum Honda Vultus Forum HD LiveWire Forum

Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0